Care sunt lucrurile care contează cu adevărat în viața ta?

Care sunt lucrurile care contează cu adevărat în viața ta?

Am pus intrebarea asta pe insta story si cele mai comune răspunsuri au fost: familia, prietenii si sănătatea. Daca m-ați întreba pe mine, aș răspunde la fel, doar că aș adăuga, liniștea sufletească și pasiunile, fără de care, în momentul de față nu aș putea trăi, pentru ca ele îmi asigură traiul și de cele mai multe ori, mă fac fericită. Mi se pare atat de frumos și de important să ajungi să îți transformi pasiunea sau pasiunile într-un job care să îți asigure un viitor și un stil de viață furmos.
Anyway, voiam să vă spun o povestioară pe care am citit-o zilele astea și pe care vreau neapărat să o împărtășesc cu voi, ca să vă amintească care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață și care e ordinea lor.

“Un profesor de filosofie care se află în fața clasei sale de studenți avea pe catedra 3 obiecte. Când a început ora, fără să spună un cuvânt, profesorul a luat un borcan foarte mare, gol și l-a umplut cu pietre de dimensiuni mari.
Apoi i-a întrebat pe studenți daca borcanul era plin. Studenții au căzut de acord că este.
Atunci profesorul a luat o cutie de pietricele și le-a turnat in borcan, scuturând puțin borcanul. Normal, pietricelele au căzut in spațiile dintre pietre.
Profesorul i-a intrebat pe studenți iar daca borcanul era plin. Studenții au căzut de acord că este.
Profesorul a luat apoi o cutie de nisip și a turnat nisipul in borcan. Evident, nisipul a umplut spațiile libere care mai rămăseseră în borcan.
Apoi a întrebat înca o dată dacă paharul era plin. “Daaaa”, au răspuns studenții unanim.
“Acum”, a spus profesorul, “mi-aș dori că voi să ințelegeți că acest borcan reprezintă viața voastră. Pietrele mari sunt lucrurile importante – familia, partenerul, sănatatea, copiii, prietenii, pasiunile voastre. Daca ați pierde orice altceva cu excepția acestora, viața voastră tot ar fi plină. Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi – jobul, școala, casa, mașina. Nisipul reprezintă cu totul altceva, restul lucrurilor mici și nesemnificative
“Dacă puneți mai întâi nisip in borcan”, a continuat, nu va mai exista loc pentru pietre și pietricele. La fel se intamplă și in viața. Dacă îți investești tot timpul și energia în lucrurile mici, nu vei avea niciodată loc pentru lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine. Acordă atenție lucrurilor care sunt vitale pentru fericirea și starea ta de bine. Mai întai ai grija de pietre – lucrurile care contează cu adevarat. Seteaza-ți prioritățile. Restul este doar nisip.

Așadar, atunci când sunteți nervoși, triști, când sunteți dezamăgiți de oameni, gândiți-vă și concentrați-vă la tot ce este frumos și cu adevărat important în viața voastră, la oamenii pe care îi aveți în jur, la iubirea si energia pe care o primiți de la ei și vă promit că o să vă simțiți mai bine.
La sfârșitul zilei tot ce contează este cum te simți tu cu tine și oamenii pe care îi ai in jur.

3 Comments

  1. Bun reminder. Sper să îți fie citită postarea de către cât mai mulți oameni. Să nu uităm ce e important cu adevărat

  2. Sunt foarte multe lucruri in viata noastra care conteaza cu adevarat iar cate odata nu le acordam mai deloc importanta,iar cel mai bine pentru noi ar fi sa imbinam utilul cu placutul.

Leave A Reply

Navigate