Tagliatelle cu creveti si sos pesto.

Bunn, asa cum v-am promis mai devreme, am revenit pe blog cu reteta pentru pastele mele preferate, tagliatelle cu creveti si sos pesto. Iubesc crevetii si sosul pesto, pe care il mananc in mai multe combinatii (cu mozzarella, rosii si avocado e de vis), dar cu paste si creveti e combinatia mea preferata, in plus, e foarte usor de realizat, dureaza mai putin de 20 de minute.

Aveti nevoie de:

Tagliatelle Barilla, the best.
Creveti
Sos pesto
Rosii uscate in ulei de masline
2-3 catei de usturoi
Parmezan

a1

In timp ce apa pentru paste incepe sa fiarba, taiati rosiile uscate fasii subtiri, la fel si usturoiul, dupa care le puneti in tigaie in putin ulei de masline (puteti sa apelati la uleiul de la rosii). Dupa scurt timp adaugati si crevetii, pe care ii lasati 5-10 minute pana se prajesc putin (ii puteti condimenta cu putin peperoncino, asta daca va plac putin spicy), iar la final adaugati un borcan de sos pesto pe care il amestecati cu crevetii si cu pastele care au stat deja 6 minute la fiert!

a2

a3

a4

a5

a7

a8

a9

a10

a11

a12

a13

La sfarsit adaugati putin, putin mai mult parmezan and voila!

a14

Sincer, nu stiu sa va zic gramajele, pentru ca nu am pus niciodata accent pe acestea. Am facut de fiecare data cum am considerat eu. Oricum, depinde pentru cate persoane gatiti.
Sper din suflet sa va ajute acest articol si sa gatiti aceste paste daca sunteti pasta lovers, sunt delicioase! Trust me!

Daca le gatiti, send me pictures or tag me! 😀

Va pup si va imbratisez cu drag!
Seara frumoasa si linistita.

8 Comments

  1. Hei ! Poți folosi parmezan proaspăt. Va da un gust mai intens .

    • Am observat un aspect culinar care dauneaza mult atunci cand se pregatesc paste si creveti: la sfarsit se adauga parmezan deasupra. Este cea mai mare greseala intrucat parmezanul “fura” gustul crevetilor care oricum nu este foarte puternic. Asa incat pentru o experienta culinara completa cand exista fructe de mare, peste oceanic sau creveti nu adaugati parmezan. Am aflat si eu pe pielea mea acest lucru

  2. Draga Ioana, te sfatuiesc sa te orientezi spre alte paste, cele de la Barilla nu sunt chiar grozave. Reteta ta va iesi muult mai buna cu niste “tagliatelle artigianale”! Si eu credeam ca Barilla sunt cele mai bune, dar nu m-as mai intoarce la ele dupa ce am incercat altele.
    Ps: combinatia asta e si printre preferatele mele.
    Pupici!

  3. Bloggerissa Reply

    Arata genial 😀 Si uite asa mi s-a facut pofta de paste la 1 noaptea :)) Trebuie sa incerc si eu reteta asta, ador crevetii si ador pastele, deci cred ca mi-ar placea mult combinatia dintre ele.

    Kisses,
    http://www.bloggerissa.com

  4. IoanaMaria Reply

    Acum le’am gatit.. Sunt super bune.. Multumim Ioana Grama pentru reteta!!

Leave A Reply

Navigate